Alegerea rachetei de tenis

Best seo packages

Alegerea rachetei de tenisRachetele tenis de camp vin in diferite forme si marimi si deseori intampinam probleme in alegerea celei mai bune rachete.

Fie ca sunteti un incepator sau speri sa fi urmatorul campion de tenis, cumpararea unei rachete de tenis poate fi o investitie uriasa.

Multi jucatori au aceasta intrebare: “cum aleg cea mai buna racheta de tenis care se potriveste si nevoilor mele?”. Nu exista nici un raspuns simplu pentru aceasta intrebare deoarece rachetele de azi sunt mult mai complicate si sofisticate decat cele din trecut. Designul acestora variaza in functie de grosimea rachetei, echilibru, materialele din care sunt facute, forma capului, puterea si precizia.

Atunci cand doriti sa achizitionati o racheta de tenis ideal ar fi sa mergeti la magazine si sa incercati mai multe variante pentru a observa diferenta dintre ele si trebuie sa va asigurati ca sunt confortabile.

Best seo packages

  • Lungimea rachetei

Faptul ca o racheta este mai mare va ofera posibilitatea de lovi mai puternic mingea si ofera o raza de actiune mai mare.  Lungimea unei rachete cu care puteti sa jucati in turnee este intre 27 – 29 inci, o racheta mai lunga decat aceasta dimensiune nu este acceptata in turnee sau competitii.

  • Marimea capului

Cu cat este mai mare capul rachetei cu atat furnizeaza putere mai multa, insa o sa aveti un control mai mic. Dimensiunile capului variaza intre 85 si 135 cm patrati cu toate ca cele mai frecvente sunt cele de 95 – 110 cm patrati. Rachetele supradimensionate (107-125) sunt mai potrivite pentru incepatori iar cele de dimensiuni mai mici sunt potrivite pentru jucatorii mai avansati

  • Greutatea rachetei

Greutatea unei rachete poate varia de la 230 g pana la 340 g. Cu toate aceste ponderea cea mai comuna este de 280 g. Deobicei, incepatorii, folosesc o racheta cat mai usoara, mai manevrabila iar jucatorii avansati opteaza pentru rachetele mai grele, deoarece acestia pot obtine astfel o putere mai mare si un control mai bun.

Majoritatea rachetelor sunt fabricate din grafit deoarece acesta este un material mai usor, dar ofera, deasemenea, o putere si un control mai bun.  Pe piata o sa intalniti si rachete din lemn si fibra de sticla, dar, probabil, nu o sa aveti cel mai bun joc cu o astfel de racheta.

Rachetele folosite de mari tenismeni sunt si la Sportaddict.ro .

Cand tineti o racheta in mana luati in considerare modul in care greutatea este echilibrata. Jucatorii care joaca de la linia de baza prefera rachetele “cap-hand” care au greutatea repartizata mai mult in jurul fetei rachetei . Cei care joaca langa fileu prefera, de cele mai multe ori rachetele “handle-hand”  care au greutatea repartizata in manerul rachetei. Puteti modifica greutatea manerului prin adaugarea un cadru cu banda de plumb.

Rachetele “handle-hand” ofera control mai mare dar trebuie sa fi in masura sa generezi mai multa putere si spin, deci nu alegeti o racheta ca aceasta daca nu sunteti destul de priceput.

Daca va ganditi sa achizitionati o racheta tenis de camp pe care sa o folositi des si luati in serios acest sport, pretul nu ar trebui sa fie un obstacol. Daca jucati doar pentru distractie puteti incerca foarte bine si o racheta second, nu sunt asa de rele precum credeti.

Categories:   Other stuff

Comments

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.