Cum functioneaza distribuirea unui film ?

Best seo packages

Cum functioneaza distribuirea unui film ?Astazi, filmele online sunt la mare cautare, in primul rand, datorita comoditatii pe care o ofera.Oricine poate intra pe un site de filme online pentru a cauta un film anume, ca mai apoi sa-l vizioneze in liniste avand parte de confortul propriei case.

In randurile ce urmeaza, ne propunem sa discutam cateva lucruri legate de modul in care functioneaza distribuirea unui film.

Arta intelegerii

Se spune, de multe ori, ca a face un film nu este atat de dificil, ci ca este mai greu de distribuit. Din cauza cantitatii enorme de bani si timp implicate in distribuirea unui film, un distribuitor trebuie sa se asigure ca poate face un profit suficient din investitia sa. Sprijinul unui studio mare, a unui regizor sau actor cunoscut poate imbunatati foarte mult sansele de a asigura o distribuire buna.

Best seo packages

Realizatorii de film independenti folosesc adesea festivalurile de film ca pe o oportunitate de a atrage atentia distribuitorilor. O data ce un distribuitor este interesat de un film, cele doua parti ajung la un acord de distribuire bazat pe unul din cele doua modele financiare:

–    Leasing-ul

–    Participarea la catig (impartirea profitului)

In primul model, cel de leasing, distribuitorul este de acord sa plateasca o suma fixa pentru drepturile de distribuire a filmului. In cazul in care distribuitorul si studioul au o relatie de impartire a profitului, atunci distribuitorul ia un procent (de obicei undeva intre 10 si 50 %) din profitul net obtinut din film. Ambele modele pot fi bune sau rele, in functie de cat de bine se descurca un film in box-office. Scopul celor doua parti, al studioului si distribuitorului, este acela de a prezice care din cele doua modele ii va ajuta sa profite mai mult.

Majoritatea studiourilor mari au propriile lor companii de distributie. De exemplu, Disney detine Buena Vista, care este, fara discutie, un distribuitor major. Avantajul evident al acestui lucru se refera la faptul ca este foarte simplu sa realizezi procesul de distributie, iar compania-mama nu trebuie sa imparta profiturile cu alta companie.

Problema cea mare intervine atunci cand un film scump se dovedeste a fi un esec total. In cazul acesta nu exista nimeni altcineva cu care sa imparti costurile. Acesta reprezinta principalul motiv pentru care mai multe studiouri au incheiat parteneriate cu filmele mari in ultimii ani. De exemplu, filmul ”Star Wars: Episode One” a fost produs in intregime de Lucasfilm, insa distribuit de Fox.

Urmatorul pas mare are loc atunci cand compania de distributie detine drepturile de film. Majoritatea distribuitorilor nu numai ca distribuie filmele in cinematografe, dar obtin si drepturile conexe pentru a distribui filmul pe VHS, DVD, cablu TV si retele de televiziune. Alte drepturi pot include CD-uri cu coloana sonora, postere, jocuri, jucarii si alte articole de promovare.

Atunci cand un distribuitor a obtinut drepturile pentru un film, acesta va incerca sa adopte cea mai buna strategie pentru lansarea filmului. Lansarea se refera la debutul oficial al unui film. Exista o serie de factori ce trebuie luati in considerare in aceasta privinta:

–    Studioul
–    Publicul-tinta
–    Forta actorilor
–    Starea de euforie
–    Anotimpul

Pentru mai multe detalii legate de filmele online accesati http://www.topfilmehd.biz/ .

Categories:   Other stuff

Comments

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.