Masini de insurubat cu fir sau masini de insurubat cu acumulator?

Best seo packages

Masini de insurubat cu fir sau masini de insurubat cu acumulator?Utilitatea unei masini de insurubat este de necontestat, in special atunci cand domeniul in care activam solicita precizie si eficienta. Dar ce masina de insurubat alegem atunci cand avem de lucrat in spatii inalte sau stramte?

Asadar, in functie de necesitatile noastre putem alege intre masinile de insurubat clasice cu fir si cele cu acumulator. Care sunt cele mai bune? Ce avantaje si dezavantaje prezinta fiecare? Vom vedea in randurile ce urmeaza.

Alegerea unuia dintre tipurile de masini de insurubat amintite mai sus tine exclusiv de scopul in care sunt intrebuintate. Exista, intr-adevar, un numar de factori care determina utilitatea fiecareia.

In locurile in care, spre exemplu, curentul electric nu este disponibil imediat, o masina de insurubat cu acumulator ar fi, fara discutie, mult mai practica. In cazul in care masina de insurubat ar trebui sa functioneze o zi intreaga, fara a exista timp pentru reincarcare, o masina de insurubat clasica ar fi, fara doar si poate, mai eficienta.

Best seo packages

Avantajele masinii de insurubat cu acumulator

Masina de insurubat cu acumulator este mult mai mobila decat cea cu fir. Posibilitatea de a o folosi oriunde, fara curent electric, reprezinta unul din factorii majori ai vandabilitatii acesteia. In plus, lipsa firului ii da posibilitatea de a fi folosita in locuri in care cea clasica nu ar putea ajunge niciodata.

Dezavantajele masinii de insurubat cu acumulator

In cazul in care masina de insurubat cu acumulator ar trebui folosita o intreaga zi, bateria ar putea sa nu reziste. Spre deosebire de alte unelte electrice cu acumulator, masina de insurubat cu acumulator este prevazuta cu o baterie instalata permanent si astfel nu poate fi scoasa pentru reincarcare sau inlocuita. De aceea, atunci cand bateria “a murit”, masina nu poate fi folosita pana cand nu este incarcata.

Cei mai multi oameni cumpara masini de insurubat cu acumulator pentru uz ocazional. O astfel de abordare reprezinta una dintre cele mai proaste modalitati de folosire a unei astfel de masini. Toate bateriile reincarcabile isi pierd din energie daca nu sunt folosite. Nu trebuie lasate in incarcator. Acest lucru se poate intampla doar daca incarcatorul este realizat special pentru a conserva bateria.

Avantajele masinii de insurubat cu fir

Masinile de insurubat cu fir asigura un control mai bun decat cele cu acumulator. Multe dintre ele prezinta acea trasatura “start lin” prin care se poate controla viteza, reducand astfel riscul de a pierde controlul asupra acesteia la pornire. Sunt unele care prezinta un dispozitiv de control al vitezei, dispozitiv care lipseste la cele cu acumulator.

Daca masina de insurubat trebuie folosita o zi intreaga, ca de exemplu intr-o unitate de fabricare, utilizatorul nu trebuie sa-si faca griji in privinta pierderii energiei electrice. Atata vreme cat cladirea dispune de energie electrica, masina va continua sa functioneze. In plus, masinile de insurubat cu fir sunt prevazute cu un motor mai mare care este capabil sa furnizeze un moment de torsiune superior.

Dezavantajele masinii de insurubat cu fir

Cel mai mare dezavantaj al acestor masini este, fara discutie, lipsa mobilitatii. Din acest motiv aceste masini sunt folosite, de cele mai multe ori, atunci cand se lucreaza in pozitie statica. Pretul poate fi considerat si el un dezavantaj, masinile de insurubat cu fir fiind mai scumpe decat cele cu acumulator.

Masina de insurubat cu fir sau cu acumulator, oricare ar fi alegerea, puteti vedea mai multe modele pe http://www.epinvest.ro/masini-de-insurubat-2 .


Alte stiri actuale :

1. 7 interioare alb-negru
2. Ce tendinte aduce 2014 in amenajari interioare
3. Tendinte in amenajari interioare
4. Amenajare: garsonieră la mansardă, „inundată” de lumină
5. Amenajări interioare în culoarea anului 2014: Radiant Orchid

Categories:   Other stuff

Comments

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.