Poate tehnologia Ultra HD 4K sa ajute cu adevarat industria TV?

Best seo packages

Poate tehnologia Ultra HD 4K sa ajute cu adevarat industria TV?In momentul de fata, aproape toti marii producatori de televizoare, dar si majoritatea celor mai mici au lansat sau sunt gata sa lanseze televizoarele Ultra HD.

Aceste televizoare Ultra HD au de patru ori rezolutia unui televizor obisnuit. Speranta pe care toti si-o pun in aceste televizoare este ca aceasta tehnologie de generatie noua va obtine ceva profit intr-o industrie care de ceva vreme este intr-o stagnare continua.

Incepem deja sa vedem televizoare Ultra HD care sunt mai ieftine decat televizoarele HD obisnuite. Mai rau, exista foarte putin continut si niciun standard pe deplin acceptat. Prin urmare, aceasta noua tehnologie va fi un avantaj sau un esec pentru Samsung, Sony, Panasonic, LG, Sharp si celelalte companii?

Despre ce vorbim mai exact?

Best seo packages

Ultra HD, numit in mod obisnuit 4K reprezinta cea mai recenta tehnologie in materie de televizoare. Televizoarele noastre actuale sunt cel mai probabil televizoare cu rezolutie 1080p, ceea ce inseamna ca au 1920 de pixeli pe orizonatala si 1080 pe verticala. Daca veti avea vreodata curiozitatea sa va uitati foarte aproape la display veti putea observa acei pixeli mici care reusesc sa construiasca imaginea pe ecran.

Televizoarele Ultra HD au de patru ori rezolutia mentionata mai sus, adica: 3840 pe 2160. In teorie, acest lucru presupune mai mult detaliu (o imagine cu un aspect mai clar) si avantajeaza televizoarele mari care nu arata atat de “soft”.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale televizoarelor Ultra HD este reprezentat de usurinta cu care acestea sunt fabricate. Toate televizoarele Ultra HD care au aparut pe piata anul acesta (si care vor aparea in viitorul apropiat) sunt televizoare LED LCD, la fel ca ceea ce majoritatea dintre noi avem acasa.

Toate televizoarele incep cu o “sticla de baza”, adica o bucata mare din materialul pe care un televizor il foloseste pentru a crea o imagine. Cu televizoarele 1080p, o singura bucata din aceasta “sticla de baza” este taiata in bucati mai mici. De exemplu, o bucata din “sticla de baza” poate fi taiata in 8 bucati mai mici, 42 inci fiecare, pentru televizorul 1080p (asa cum am mai spus, “sticla de baza” este in general foarte mare).

Daca am dori sa facem un televizor Ultra HD, in loc sa taiem sticla in 8, o vom taia in doua. Atunci vom avea 2 bucati, 84 inci fiecare. Exista mai multe proceduri care trebuie urmate pentru a ajunge la produsul final, insa ceea ce am vrut sa subliniem cu aceste exemple este faptul ca tehnologia actuala despre cum televizorul creeaza o imagine este aceeasi pentru toate televizoarele LCD, doar numarul de pixeli difera.

Comparand aceste televizoare cu cele de tip OLED, vom observa ca acestea din urma, care abia ce au inceput sa apara pe piata de profil, aduc mai multe beneficii fata de tehnologiile actuale. Cu toate acestea, deoarece tehnologia folosita pentru televizoarele OLED este cu totul noua, si productia este mult mai costisitoare.

Pentru mai multe detalii legate de televizoarele Ultra HD, dar si despre cele de tip OLED accesati http://www.dwyn.ro/televizoare-televizoare_lcd_led_plasma-27-0-0.html .

Categories:   Reviews

Comments

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.