Rase de vaci in Romania si peste hotare

Best seo packages

Rase de vaci in Romania si peste hotareA fi fermier in anul 2014 in Romania, nu mai este acelas lucru cu fermierii din anii 2000. Odata cu intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, standardele au fost ridicate. Vacile trebuie sa traiasca in conditii foarte bune, sa aiba un adapost cu aerisire, sa fie mulse la aparate de muls vaci si multe altele.

Aceaste lucruri impuse de U.E. sunt justificate. Vacile, la fel ca si oamenii trebuie sa traiasca in conditii de viata bune, nu sa fie chinuite si sa fie tratate in conditii inumane. Referitor la mulsul cu aparate de muls vaci, aceasta pare o conditie necesara pentru fermieri. De ce?

Pentru ca gradul de igiena a mulsului atinge cote maxime, laptele este mai calitativ si mulsul se face mult mai repede. In plus, nici nu mai apare efortul fizic dat de mulsul manual al zecilor de vaci. Puteti achizitiona astfel de aparate de pe http://www.aparatedemuls.blogspot.com.

Se pare ca in intreaga lume exista in jur de 920 de rase diferite de vaci. Daca vrei sa iti faci o ferma, in general alegi in functie de ce te intereseaza. Daca vrei vaci pentru lapte, alegi rase de vaci bune pentru lapte. Daca vrei sa cresti vaci pentru carne, alegi o rasa pe masura.

Best seo packages

In Romania, ne putem mandri cu destul de multe rase de vaci. Vorbim in primul rand de celebra Baltata romaneasca. Aceasta rasa s-a format din doua rase si anume Sura de stepa si Simmental. Ca si conformatie, aceasta rasa nu este extrem de armonioasa, deoarece are capul mare, gatul de lungime medie, amdomen amplu si uger globulos. Baltata romaneasca are o greutate mare, pielea groasa si parul des si lung.

Ca si culoare, aceasta rasa este alb cu galben si are intotdeauna capul alb, dar si extremitatile membrelor de la genunchi si jaret in jos. Aceasta rasa este o rasa buna pentru carne, dar si pentru lapte daca este crescuta in conditii bune si are o alimentatie corecta.

O alta rasa romaneasca este Rasa Rosie dobrogeana. Aceasta are o productie de carne scazuta si productia de lapte poate varia de la an la an. Ca si culoare, aceasta este de un rosu galbui, rosu inchis, visiniu si pete albe. Aceasta rasa nu se mai creste ca fiind o rasa curata. Ea este intr-o actiune de ameliorare cu alte doua rase, si anume Friza si Charolaise.

Daca e sa vorbim de rase romanesti, vorbim si de Sura de stepa. Aceasta rasa nu mai exista in forma sa pura. Ca si aspect aceasta rasa este armonioasa, capul este lung si ingust si coarnele sunt mari. Ca si culoare Sura de stepa este cum ii spune si denumirea, sura, dar poate fi si cenusiu-argintie.

Pe urechi, aceasta rasa are un chenar de culoare neagra. Aceasta rasa nu produce foarte mult lapte, insa carnea se spune ca ar fi un deliciu si lipsita de colesterol. Sura de stepa apare si in celebra pictura a lui Nicolae Grigorescu, „Carul cu boi”. Se pare ca aceasta rasa face parte din rasele cele mai longevive.

Daca e sa vorbim de rasele de vaci de peste granitele taii noastre, cea mai cunoscuta este rasa Holstein.  Aceasta este o rasa de vaci olandeza. Are un gat lung si subtire, un uger simetric si membre de lungime potrivita. Aceasta este o rasa foarte buna pentru lapte. Productia de lapte la o astfel de vaca poate fi cu adevarat impresionanta. Acesta este motivul pentru care majoritatea fermierilor prefera aceasta rasa. Ca si culoare, rasa Holstein prezinta pete negre sau rosii pe fond alb.

O alta rasa din afara tarii este rasa Simmental. Aceasta este originara din Elvetia. Botul acestei vacute este de culoare roz, corpul este alb cu pete rosiatic-galbuie si capul si picioarele de la genunchi albe. Aceasta rasa este foarte buna atat pentru lapte cat si pentru carne.

Acestea sunt o mica parte din rasele de vaci care exista. Sunt insa unele dintre cele mai cunscute. Asadar, daca vrei sa devii fermier, daca esti deja, sau daca pur si simplu vrei sa-ti cumperi o vaca, alege in functie de rasa care ti se pare cea mai potrivita pentru nevoile tale. Cu siguranta vei gasi ceva ce o sa-ti placa. Si, ai de unde alege.


Alte stiri actuale :

1. Primul lot de 6000 de vaci din rasa Bălţata Românească va pleca spre China
2. O nouă rasă de vaci de carne, pariul agricultorilor români
3. Fermierii români fac cursuri ca să învețe să vândă animale chinezilor
4. Vremea rea dă bătăi de cap fermierilor. Crescătorii de animale prevăd un dezastru al laptelui
5. Vaca cu cinci picioare face turul Indiei. Cum arata animalul pe care multi il considera sfant
6. Fermierii dau baltata romaneasca pe rasele argentiniene si Black Angus. Cat costa kilogramul de vita scotiana

Categories:   Other stuff

Comments

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.