Sisteme de incalzire a apei pe baza de energie solara

Best seo packages

Sisteme de incalzire a apei pe baza de energie solaraCentralele termice proprii au devenit pentru multi dintre noi o necesitate tinand cont de faptul ca centralele termice comune unui intreg bloc de locuinte nu mai sunt deloc viabile.

Astazi, pretul centralelor termice proprii a scazut foarte mult, de aceea, aproape orice familie isi poate permite sa achzitioneze una.

In cele ce urmeaza vom vorbi despre o alternativa a centralei termice, chiar daca nu intru totul, si anume, despre sistemele de incalzire a apei care functioneaza pe baza panourilor solare si implicit cu ajutorul energiei solare.

Sistemele de incalzire a apei pe baza energiei solare utilizeaza caldura soarelui pentru a incalzi apa menajera. Un boiler conventional poate fi folosit pentru a incalzi apa atunci cand energia solara nu este disponibila.

Best seo packages

Beneficiile sistemului de incalzire pe baza energiei solare .

In cadrul avantajelor pe care acest tip de sistem le ofera se numara faptul ca putem avea parte de apa calda pe tot parcursul anului; sistemul functioneaza tot anul, chiar daca este nevoie ca apa sa fie incalzita prin intermediul unui boiler in lunile de iarna, atunci cand energia solara este mai putin disponibila.

Un alt avantaj il constituie reducerile de intretinere. Lumina soarelui este gratuita, prin urmare, odata ce am platit pentru instalarea initiala a panourilor, costurile pentru apa calda se vor reduce. De asemenea, un alt beneficiu pe care acest sistem il aduce se refera la mediu. Mai exact, este vorba despre faptul ca sistemul sterge amprenta noastra asupra mediului prin simplul fapt ca apa incalzita cu ajutourul energiei solare este ecologica, iar sistemul nu produce niciun fel noxe care sa implice dioxid de carbon.

Cum functioneaza un astfel de sistem?

Sistemul de incalzire a apei pe baza de energie solara foloseste panouri solare, care mai sunt numite si colectoare, montate pe acoperis. Acestea aduna caldura de la soare si o folosesc pentru a incalzi apa care este stocata intr-un rezervor pentru apa calda. Un boiler poate fi folosit mai apoi pentru a incalzi apa mai mult, pana ce aceasta ajunge la temperatura pe care noi o dorim.

Exista doua tipuri de panouri solare: tuburi vidate si colectoare plane care pot fi fixate pe tigle sau integrate in acoperis. Panouri solare mai mari pot fi, de asemenea, amenajate pentru a oferi o contributie la incalzirea casei. Cu toate acestea, cantitatea de caldura furnizata este in general foarte mica si nu este considerata in mod normal viabila.

Costuri, economii si castiguri

Costul instalarii unui sistem de incalzire a apei pe baza energiei solare ajunge undeva intre 5000 si 7000 de dolari. Economiile sunt modice intrucat sistemul poate oferi cea mai mare parte din apa calda in timpul verii si mai putin in timpul anotimpului rece.

Daca doriti sa achizitionati o centrala termica de o calitate superioara si la un pret accesibil, dar nu stiti de unde, va recomandam http://www.epinvest.ro/centrale-termice-conventionale/. Avand sedii in Alba-Iulia, Cluj, Baia-Mare, Brasov, Targu Mures si Odorheiul Secuiesc, Epinvest.ro va ofera cea mai buna solutie pentru casa si familia dumneavoastra.

Categories:   Other stuff

Comments

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.